Dijous, 8 de desembre de 2016 08:49 h


Un jutge ordena reobrir el cas per irregularitats contra Arcadi Calzada Jutgen quatre acusats per assaltar un empresari a la seva casa del Baix Empordà
publicitat

Antifrau investiga 1,8 milions d'IBI no cobrats durant el mandat de Josep Marigó (PSC) a Blanes

L'oficina també investiga la llicència del Mercadona i la modificació urbanística de Mont-Ferrant
L'exalcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC) © AG

ARAGIRONA.CAT - Blanes doble fletxa La Selva doble fletxa Dimarts, 14.9.2010. 14:00 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Dues membres de la direcció d'anàlisi de l'Oficina Antifrau de Catalunya van es van dirigir ahir al matí a les dependències de l'Ajuntament de Blanes (la Selva) per a demanar informació sobre el mandat comprés entre els anys 2003 i 2007, durant el govern encapçalat per Josep Marigó (PSC). Segons tot sembla indicar l'oficina està treballant per esclarir una possible prescripció del l'Impost de Béns Immobles (IBI) que durant aquells anys on no es van cobrar prop d'1,8 milions d'euros. Amb tot, AraGirona.cat ha pogut saber que els dos agents també han iniciat una investigació sobre la llicència del supermercat Mercadona i la modificació urbanística que Marigó va aturar a Mont-Ferrant.


etiqueta Antifrau, IBI, IBIAntifrau, investigació, Josep Mari, Josep Marigó,
L'oficina Antifrau ha iniciat una investigació a l'Ajuntament de Blanes per tal d'esbrinar la possible prescripció i impagament de prop d'1,8 milions d'euros de l'Impost de Béns Immobles (IBI) en el període comprés entre 2003 i 2007 durant el mandat de Josep Marigó (PSC). Segons ha informat avui 'el Punt', dos membres de la direcció d'anàlisi s'han personat a les dependències municipals per tal de recollir informació al respecte. Una de les parts no cobrades més significatives és la que fa referència als 100.000 euros que la confraria de pescadors mai va pagar en concepte dels anys del 1997 al 2002, durant l'alcaldia de Ramon Ramos (CiU) i que ja no es podrien cobrar perquè el deute ha prescrit.

Per la seva banda Marigó va qualificar de 'fantàstic' la investigació que porta a terme l'oficina Antifrau ja que ell l'ha 'reclamat en molts plens' i mai li ha set lliurada. Amb tot, l'excalcalde titlla aquest procés de ser un 'problema 100% tècnic' i que 'no hi ha arbitrarietat política', ha dit.

D'altra banda, segons ha pogut saber AraGirona.cat, ambdós membres d'Antifrau també van procedir a recopilar informació per investigar la llicència atorgada al supermercat Mercadona i també la modificació urbanística que Marigó va aturar al sector Mont-Ferrant per evitar la construcció d'un bloc d'habitatges. Aquella polèmica decisió ja va portar aleshores que el consistori fos declarat nul pels tribunals i en resti pendent l'execució de la resolució del recurs.

Tensions en el tripartit

Molts d'aquests assumptes ja van crear tensions dins l'equip de govern entre Marigó (PSC) i Joan Puig (ERC), el qual es va negar en algunes decisions com la llicència del Mercadona i la modificació urbanística de Mont-Ferrant. Aquella tensió, fruit de les denúncies dels republicans van acabar amb el trencament del pacte de govern i la fi del tripartit a Blanes. Finalment el juliol de 2006, Marigó va cessar per decret els dos regidors republicans, Joan Puig al capdavant de la regidoria d'Urbanisme i Conxita Boldú, regidora de Promoció Econòmica i Turisme.


lectures 17627 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


56%44%
Vots 78 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetes
rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2016
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone