Dijous, 8 de desembre de 2016 08:49 h


L'Oficina d'Atenció Ciutadana a Girona rep més de 550 visites diàries en el seu primer any La final del Destaca't 2011 arriba aquest divendres a la Mirona de Salt
publicitat

Les platges gironines acumulen el major nombre de banderes negres de tot Catalunya

Fins a 23 platges han obtingut aquesta qualificació per damunt de Barcelona ciutat amb 13
La marina d'Empuriabrava ha obtingut una de les banderes negres © Roberto Pla

ACN - Girona doble fletxa Alt Empordà, Baix Empordà, La Selva doble fletxa Dimarts, 28.6.2011. 19:16 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

Ecologistes en Acció de Catalunya ha atorgat 114 'banderes negres' a platges catalanes que estan sota un impacte urbanístic, ambiental -per obres a la platja o construcció de ports; d'un port, i de la contaminació urbana i industrial. La costa gironina és la que acumula més 'banderes negres', amb 23, entre les quals l'organització ecologista destaca Begur, Palamós i Platja d'Aro; seguit del litoral barceloní, amb 13 banderes negres a la ciutat i sis a Sitges. Per últim, a la demarcació de Tarragona i l'Ebre, criden l'atenció El Vendrell, amb quatre; Tarragona, amb tres; i l'Ametlla, l'Ampolla i Alcanar, amb quatre.

etiqueta banderes, litoral, negres, platges,
Aquest és el resultat de l'informe estatal que porta per nom ''Banderes Negres 2011 Catalunya' i el subtítol 'Això és una barbaritat'. Ecologistes en Acció ha alertat de la "terrible degradació" que pateix la costa catalana, on assegura que els impactes han augmentat a escala global, tot i els esforços en la millora de la qualitat de les aigües a través de la depuració d'aigües residuals.

L'organització ecologista ha fet una crida a "no seguir agredint" el mar i a fer un "canvi d'actitud". "No el podem continuar degradant, el mar té un límit i ja l'hem superat", ha sentenciat la portaveu en temes marins de l'entitat ecologista, Yaiza Santana. Des d'Ecologistes en Acció també s'ha recordat que les espècies marines "estan patint una gran regressió", amb conseqüències negatives per a pescadors, mariscadors i ecosistemes que s'estan degradant ràpidament.

Tant Santana com l'altre portaveu, Jaume Grau, han assenyalat Repsol com una de les empreses que més mal estan fent a les nostres costes "amb els continus abocaments de petroli al mar des de les plataformes petrolieres" i han insistit que "no es permeti que l'empresa segueixi perforant el fons marí".

lectures 10712 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


56%44%
Vots 78 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetes
rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2016
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone