Dijous, 8 de desembre de 2016 08:49 h


Espa de Banyoles presenta els ERO per extingir 60 contractes i suspendre'n temporalment 207 La tercera edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola premiarà treballs digitals
publicitat

Les campanes de Sant Mori continuaran sonant a les nits tot i la sentència del TSJC

El Tribunal donava la raó al propietari del castell i obligava a suspendre-les de les dotze de la nit a les vuit del matí
Església de Sant Mori © AG

ACN - Sant Mori doble fletxa Alt Empordà doble fletxa Dimarts, 20.9.2011. 02:00 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Les campanes de l'església de Sant Mori (Alt Empordà) continuaran sonant de nit, tot i que a partir d'aquest dilluns s'havia d'acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dictaminava que se suspenguessin els tocs de les dotze de la nit a les vuit del matí. Segons ha explicat l'alcaldessa, Modesta Cucurull, han enviat un document al jutjat de Girona amb els arguments a favor que continuïn tocant les campanes a les nits, i mentre no respongui les mantindran. La denúncia per aquest cas la va presentar anys enrere el propietari del castell argumentant que els turistes que s'allotgen al recinte no podien dormir amb les campanes, i el TSJC li va donar la raó.

etiqueta campanes, església, Sant Mori, TSJC,
L'Ajuntament de Sant Mori es manté ferm en la seva defensa dels repics a la nit i ha decidit mantenir-los mentre el jutjat de Girona no respongui un escrit fet per un equip d'advocats, segons ha concretat l'alcaldessa, en què s'argumenta que tenen al seu favor la llei de centres de culte, que estima que les campanades estan exemptes del que es considera contaminació acústica, segons ha afegit Cucurull. Així mateix, l'alcaldessa ha assegurat que legalment està permès que continuïn fent sonar les campanes tot i la sentència, i ha apuntat que ara es limiten a esperar una resposta, després d'haver fet els passos legals corresponents. 

L'amo del castell, Mariano Sanz, va presentar la denúncia fa uns anys perquè els clients que s'allotgen al recinte deien que no podien dormir per les campanades. Després que l'Ajuntament rebutgés suspendre-les a la nit, el propietari va portar el cas als tribunals. Una primera sentència del jutjat de Girona establia que es podien mantenir les campanades a la nit, però el propietari va presentar un recurs al TSJC, que aquest estiu va dictaminar que se suspenguessin els tocs de les dotze de la nit a les vuit del matí.

A part d'oferir allotjament per als turistes, el Castell de Sant Mori també permet celebrar-hi festes familiars o reunions professionals. D'altra banda, es dóna la circumstància que el seu propietari va ser denunciat per l'Ajuntament en haver fet obres al recinte sense la llicència corresponent.

lectures 10386 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


56%44%
Vots 78 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetes
rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2016
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone