Dimecres, 18 de gener de 2017 14:56 h


L'Auditori de Girona es rendeix als peus de 'The Gospel Viu Choir' Un centenar de persones recorden el mosso d'esquadra mort en un atemptat d'ETA a Roses
publicitat

Xoriçada contra el tancament nocturn dels CAP a la comarca de la Selva

La plataforma 'La Selva Units pel CAP' denuncien que s'estan desviant fons de la sanitat pública cap l'àmbit privat
La xoriçada també ha consistit en una recollida de signatures © ACN

ACN - Girona doble fletxa La Selva, Gironès doble fletxa Dissabte, 17.3.2012. 13:04 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

Després de més de mig any del tancament nocturn dels centres d'atenció primària a la comarca de la Selva, la plataforma 'La Selva Units pel CAP' ha reprès aquest dissabte els actes de protesta pel tancament nocturn dels centres de la comarca. Mitjançant una xoriçada reivindicativa a Girona, els protestants han criticat que els màxims gestors del Departament de Salut utilitzen el motiu de la crisi econòmica per desviar fons de la sanitat pública cap a mans privades. Segons el moviment, les plantes i quiròfans tancats a causa de les retallades passaran a "ser gestionats per empreses privades". Els protestants han recollit signatures en suport a la iniciativa penal popular impulsada pel moviment 'Dempeus per la Salut'.

etiqueta CAP, protesta, Selva, tancament, xoriçada,
Segons un dels portaveus del moviment 'La Selva Units pel CAP', Jordi Romero, les retallades en l'àmbit sanitari "no són una conseqüència de la crisi econòmica". El portaveu ha assegurat que la crisi actual és una "excusa" que utilitza el Govern i els gestors del Departament de Salut per "desviar fons de la sanitat pública cap a l'àmbit privat". Romero ha carregat contra el conseller de Salut, Boi Ruiz, el president del Institut Català de la Salut, Josep Prat, i el president del consorci hospitalari de Catalunya (CHC), Ramon Bagó. Segons el portaveu, els tres directius estan "totalment desautoritzats" pels seus "compromisos i relacions" amb el sector de la sanitat privada.

"Relacions" amb la sanitat privada

Els protestants instal·lats a la Rambla de Girona han repartit diversos fulletons on destacaven les relacions dels diversos gestors actuals de la sanitat públic amb el sector privat. A més, han exposat el documental 'El major robatori de la història de Catalunya' realitzat per la revista digital 'cafeambllet.com'. En aquests fulletons informatius es destacava que el conseller havia estat director de la Clínica Teknon, el president de l'Institut Català de la Salut havia estat el president de l'empresa Innova i el president del consorci hospitalari és actualment el president del grup Serhs.

Segons la plataforma reivindicativa, la xoriçada d'aquest dissabte a Girona ha estat un acte en suport a la reobertura dels CAP durant la nit i una manera de "fer front a la gran campanya del govern de la Generalitat basada en la crisi econòmica". Romero ha assegurat que el missatge del Govern sobre la manca de recursos i la necessitat de retallar en l'àmbit sanitari és "un llenguatge pervers" que genera por a la població. "Quan els ciutadans estan plens de pors agafen tot allò que els hi ofereixin i ho fan contents" ha detallat el portaveu del moviment.

Tancades als CAP d'Arbucies, Hostalric i Breda

Els protestants tenen previst tancar-se aquesta nit de dissabte a diumenge als CAP d'Arbúcies, Hostalric i Breda, en un acte de pressió per reivindicar la reobertura de les urgències nocturnes. El moviment té previst realitzar diverses xerrades i exposar el reportatge del 'Robatori més gran de la història de Catalunya' a les tres localitats. El moviment ha assegurat que, des de fa sis mesos, s'ha deixat sense atenció a unes 40.000 persones de la comarca de la Selva. "Ha estat una política de despatx que no té en compte el territori" ha reiterat Romero.

Per altra banda, la plataforma veïnal ha recollit signatures a favor de la iniciativa penal popular, impulsada pel moviment 'Dempeus per la Salut Pública', que denuncia el conseller de Salut per "retirar l'atenció sanitària a la població". "No pot ser que hi hagin recursos per salvar a la banca i es tanquin hospitals", ha criticat Romero. Per aquest motiu, el moviment considera que "les lleis obliguen a donar atenció a la gent" i, les retallades en sanitat suposen "un delicte" que el moviment té previst portar davant de la justícia.

lectures 8300 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


58%43%
Vots 80 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetespublicitat

rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2017
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone