Dijous, 8 de desembre de 2016 08:47 h


SI recela de les proclames sobiranistes de Convergència i demana 'fets i no pactes amb el PP' Més de 40 professionals volen iniciar un moviment de renovació pedagògica
publicitat

El segell musical independent 'Bankrobber' celebra el seu 10è aniversari

Els grups 'Le Petit Ramon', 'Esperit' i 'Guillamino' han actuat en un concert al Teatre Mundial del municipi
El grup 'Le Petit Ramon' ha estat un dels encarregats d'animar el Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà © ACN

ACN - La Bisbal d'Empordà doble fletxa Baix Empordà doble fletxa Diumenge, 25.3.2012. 03:00 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

Un centenar de persones s'han agrupat aquest dissabte al Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà per commemorar el 10è aniversari del segell musical 'Bankrobber' nascut al municipi. Els grups 'Le Petit Ramon', 'Esperit!' i 'Guillamino' han estat els encarregats d'oferir un gran repertori per celebrar l'aniversari del segell que els ha fet créixer dins el panorama musical internacional i català. El concert -el segon dels quatre que l'entitat ha organitzat durant aquest cap de setmana- ha fet gaudir al públic assistent a ritme de soul, electrònica i rock'n'roll.

etiqueta aniversari, Bankrobber, concert, segell,
'Bankrobber' va néixer l'any 2002 entre Barcelona i la Bisbal d'Empordà. Aquest segell musical, que té com a logotip una estrella de cinc puntes vermella, ha estat la casa de grups catalans tant reconeguts com Mazoni, Sanjosex, Guillamino, Le Petit Ramon, El Chico Con La Espina En El Costado, El Petit de Cal Eril, Esperit!, Els Surfing Sirles, Sanjays o Isaac Ullam. Tal i com detallen els seus quatre creadors, el segell va sortir per "amor a la música" compaginant "il·lusió, creativitat i esforç" per donar a conèixer artistes independents.

Mitjançant un "tracte personal" i un model de "proximitat" els autors d'aquesta entitat musical han treballant i continuen treballant conjuntament amb els diversos artistes perquè "cada cançó arribi en les millors condicions" a les orelles del públic. A més de ser un segell discogràfic i una editorial musical, 'Bankrobber' és una oficina de 'managment' que organitza cicles, festivals o espectacles. Fins i tot porten a terme produccions.

Un cap de setmana "musical"

Per celebrar el desè aniversari del segell, els impulsors d'aquest projecte han organitzat durant aquest cap de setmana un conjunt de concerts amb tots aquells artistes "no bisbalencs" que formen part del segell discogràfic. "Com de grups bisbalencs en tenim uns quants, varem decidir portar-hi tots els altres" ha assegurat un dels creadors de l'empresa, Xavier Riembau. Aquest impulsor ha detallat que era una "gran alegria" poder tornar al municipi que els va veure néixer per mostrar "tot el seu recorregut". "Hem intentat trobar el millor espai per a cada un dels artistes" ha assegurat Riembau. Per altra banda, el creador ha comentat que tot i la crisi econòmica el segell continuarà "treballant per donar a conèixer nous artistes catalans".

Un segell "de refèrncia"

El cantant de 'Le Petit Ramon', Ramon Faure, ha destacat que 'Bankrobber' és un segell "de referència" perquè, segons el cantant, els propis creadors de la discogràfica "estimen la música". Faure ha detallat que es troba molt còmode treballant amb 'Bankrobber' i ha comentat que entre els components del grup i els empresaris de la discogràfica existeix una relació d'amistat molt forta. "Et pots fiar d'ells i això, en aquest món de xoriços, és una gran sort", ha assegurat el cantant.

En concret, el segon concert organitzat per aquest segell ha comptat amb les actuacions de 'Esperit!', 'Le Petit Ramon' i 'Guillamino'. Durant més de quatre hores, el centenar de persones que han omplert el Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà han vibrat amb les cançons de tres grups de música independent en estat pur.

Les cançons electròniques i acústiques de Mau Boada al capdavant d''Esperit!' ha estat el primer de sortir a l'escenari. Posteriorment, el públic s'ha volcat amb la barreja de tendresa i caràcter de 'Le Petit Ramon' i les lletres sorprenents i enginyoses de 'Guillamino'.

El segell musical té previst posar punt i final a aquest cap de setmana de celebracions musicals amb un últim concert a l'hotel Mar de Tasmània de la Bisbal d'Empordà on actuarà 'El chico con la espina en el costado' i un grup sorpresa que els organitzadors no han volgut desvelar.

lectures 5998 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


56%44%
Vots 78 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetes
rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2016
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone