Dimecres, 18 de gener de 2017 14:57 h


Tallen la C-31 a l'Alt Empordà per reclamar 2 MEUR d'expropiacions per fer la carretera Girona reviu de nou la solemnitat de la Setmana Santa amb la processó del Sant Enterrament
publicitat

Baixen un 17% les denúncies per aparcar malament el vehicle a Girona en tres mesos

Entre els mesos de gener i març, els accidents a l'interior de la ciutat també s'han reduït fins gairebé un 10%
Una agent cívic de Girona posant un avís al parabrisa d'un vehicle que està mal estacionat © ACN

ACN - Girona doble fletxa Gironès doble fletxa Divendres, 6.4.2012. 18:52 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

La Policia Municipal de Girona ja ha interposat més de 9.100 denúncies a conductors per aparcar malament el vehicle en el que portem d'any. Zones de càrrega o descàrrega, guals, parades reservades al transport públic o -fins i tot- estacionar amb doble fila són algunes de les infraccions que s'inclouen dins la llista. Tot i que a priori la xifra pugui semblar elevada, el cert és, però, que les denúncies per aparcar malament s'han reduït fins a un 17% en el que portem d'any. Entre gener i març del 2011, els agents ja n'havien interposat més d'11.000. Dins l'apartat de seguretat viària, també s'han aconseguit disminuir en gairebé un 10% els accidents a l'interior de la ciutat (de 349 s'ha passat a 318).

etiqueta aparcar, descens, Girona, multes,
Des de principis d'any i fins ara, els agents de la Policia Municipal de Girona han interposat 9.118 denúncies a conductors per aparcar malament el cotxe a la ciutat. La llista d'infraccions que han acabat en sanció és diversa. Des d'aparcar en doble fila i dificultar la circulació fins a estacionar en una zona de càrrega o descàrrega sense estar-hi autoritzat, passant per altres conductes com ara aturar el cotxe a la sortida d'un gual, en un carrer on està prohibit aparcar o a la parada reservada per al transport públic.

Tot i que la xifra pugui semblar, a priori, molt elevada, el cert és que d'un any per l'altre s'han aconseguit reduir el número de denúncies. En concret, en un 17%. I és que, si es comparen les denúncies d'aquest 2012 amb les de l'any passat, aleshores ja se'n portaven 11.105 contra conductors que havien estacionat malament el cotxe, la moto, la furgoneta o el camió.

Segons assegura la Policia Municipal, es tracta d'una reducció "dràstica". L'estadística de seguretat viària d'aquest primer trimestre d'any també recull com aquest tipus de denúncies no són les úniques que han davallat.

També s'ha aconseguit reduir fins gairebé un 10% el número d'accidents a l'interior de la ciutat. Si es miren els sinistres per tipologies, aquells que més han davallat són els que hi ha víctimes implicades. En aquest cas, s'han reduït un 13 % (passant de 118 accidents el primer trimestre del 2011 als 102 d'aquest). Pel que fa als accidents sense víctimes, la reducció ha estat del 7% (passant de 231 a 216).

La grua s'emporta menys cotxes

Per últim, segons recull la Policia Municipal, també ha baixat la xifra de vehicles que la grua municipal s'ha emportat fins al dipòsit. Entre gener i març d'aquest any la grua se n'ha endut 2.835; els tres primers mesos del 2011, van ser 3.020. Traslladat en percentatges, això suposa una davallada del 6%.

Els agents consideren que no hi ha un sol motiu que permeti explicar aquest descens, sinó que la reducció es deu a diversos factors. Entre aquests -segons esmenten- "una major responsabilitat dels conductors, mantenir els controls preventius, haver habilitat nous espais per estacionar o la correcció dels criteris de denúncia, sobretot en matèria d'estacionament".

lectures 15076 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


58%43%
Vots 80 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetespublicitat

rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2017
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone