Dijous, 8 de desembre de 2016 08:49 h


Marató solidaria a Palamós per salvar la vida d'un nen de sis anys amb un tumor cerebral Es fa pública la llista de grups que actuaran a l'Embarraca't 2012 de Figueres
publicitat

Adif puntualitza que no es pot concretar quan entrarà en servei el TAV entre Barcelona i Figueres

L'administrador d'infraestructures recorda al Govern que les dues obres pendents ja estan licitades
Tasques de muntatge de la via del TAV a l'alçada de Pontós (arxiu)

ACN - Barcelona doble fletxa Alt Empordà, Gironès doble fletxa Divendres, 13.4.2012. 19:16 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

Adif ha puntualitzat les paraules del secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, que va anunciar que Foment havia comunicat un nou retard en la posada en funcionament del TAV entre Barcelona i Figueres. Segons la informació del Govern, l'alta velocitat arribarà fins la frontera francesa el tercer trimestre del 2013. L'administrador d'infraestructures argumenta que per ara és impossible saber quan estaran enllestits tots els treballs però ha assegurat que el compromís és agilitzar-los tant com sigui possible. Adif ha recordat que les dues obres que havien quedat pendents amb el canvi de govern -la via al tram Sagrera-Mollet i la primera fase de l'estació provisional de Girona- estan licitades.


etiqueta Adif, Barcelona, data, Figueres, retard, TAV,
Adif assegura que ara per ara és impossible saber quan estaran enllestides les obres que falten perquè entri en servei el tram des de Barcelona fins a la frontera francesa. El secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, va explicar dijous en una conferència al Cercle d'Infraestructures de Girona que el govern espanyol els havia comunicat que la data prevista per a l'entrada en funcionament era el tercer trimestre del 2013, gairebé un any més tard del previst.

L'administrador d'infraestructures ha reiterat que el compromís és agilitzar els treballs perquè els trens puguin circular tan aviat com sigui possible. El consell de ministres del 30 de març va acordar licitar dues obres pendents: el muntatge de via entre Sagrera i Mollet, unes obres que tenen un pressupost previst de 13 MEUR (milions d'euros) i un termini d'execució de 8 mesos, i la primera fase de l'estació provisional a Girona, amb un import de 37,2 MEUR i uns 12 mesos de feina. Després de licitar-les, les empreses presenten els projectes i després el consell d'administració d'Adif les ha d'adjudicar.

Amb aquestes xifres a la mà, el càlcul aproximat indica que les obres es poden retardar, però Adif ha recordat que el terminis d'execució són màxims i que poden acabar abans de complir la data límit. Les dues obres van quedar pendents de licitar amb el canvi de govern a l'executiu espanyol. Fonts d'Adif han assegurat que el fet que el consell de Ministres prioritzés licitar aquestes obres referma l'interès perquè el TAV circuli entre Barcelona i Figueres quan abans millor.

lectures 12248 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


56%44%
Vots 78 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetes
rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2016
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone