Dijous, 8 de desembre de 2016 08:46 h


L'alcalde de Vilablareix se suma a la campanya #novullpagar Convocat per demà un #novullpagar l'AP-7 a Figueres i Girona Sud
publicitat

Girona proposa als turistes descobrir la ciutat pedalant en bicicleta elèctrica i GPS

Deu sensors serviran per analitzar l'impacte de la contaminació atmosfèrica al patrimoni arquitectònic de la ciutat
El regidor provant la bicicleta © AG

ACN/ARAGIRONA.CAT - Girona doble fletxa Gironès doble fletxa Dilluns, 30.4.2012. 16:04 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Girona proposa als turistes una nova manera per descobrir la ciutat. Es tracta de fer-ho pedalant en bicicletes elèctriques que porten instal·lat un dispositiu GPS amb informació cartogràfica i àudios dels llocs més destacats. Han creat dues rutes, un passeig pel centre històric de la ciutat i un itinerari a la vall de Sant Daniel. Durant tres mesos, el temps que duri la prova pilot, "llogar" les bicicletes serà gratuït. El regidor d'Urbanisme i Activitats, Carles Ribas, ha explicat que els GPS serviran també per veure quines són les preferències dels turistes i quin patrimoni visiten més. El projecte té una altra vessant ecològica, comprovar l'impacte de la contaminació atmosfèrica en el patrimoni.

etiqueta bicicleta, elèctrica, Girona, GPS, turistes,
L’Ajuntament de Girona posa en marxa la ‘Girona Eco-bikes’, en el marc del projecte europeu Clean, que pretén promocionar la bicicleta elèctrica per l’ús de turistes i visitants. La iniciativa presentada aquest matí pel regidor d’Urbanisme, Carles Ribas, consisteix en la possibilitat de gaudir de dues rutes matinals gratuïtes amb bicicleta elèctrica pel Barri Vell i la vall de Sant Daniel, que incorporen l’opció d’utilitzar dispositius GPS amb informació cartogràfica i arxius sonors sobre els llocs més destacats.

Les visites amb bicicleta s’han de concertar mitjançant reserva prèvia i es poden realitzar des del passat 27 d’abril fins el 30 de juny, individualment o en grups. El regidor d’Urbanisme ha declarat que la ‘Girona Eco-bikes’ és una proposta que pretén “buscar turisme de caràcter ecològic i oferir un nou servei als turistes de la ciutat” i que al ser una prova pilot d’ús gratuït, un cop finalitzada s’haurà d’estudiar la forma d’oferiment del servei.

Ribas ha destacat que aquesta iniciativa, que compta amb més d’una vintena de bicicletes, es porta a terme gràcies a la participació de les empreses Burricleta, a través dels dos centres que operen al territori gironí: Pla de l’Estany i Gavarres; Senglar Routes i 4Sfera Innova, SL. El projecte de ‘Girona Eco-bikes’ té un import de 64.500 euros, dels quals 40.764 euros han estat aportats per la Direcció General de Turisme de Generalitat de Catalunya i 23.736 euros per l’Ajuntament de Girona.

El projecte Clean s’emmarca dins el projecte Ernest, de la Xarxa Europea de Recerca sobre Turisme Sostenible, l’objectiu fonamental del qual és el foment de la cooperació i la coordinació de les activitats polítiques d’investigació desenvolupades pels estats membres i els estats associats a través dels respectius programes d’investigació nacionals i regionals. L’objectiu de la iniciativa és valorar l’ús de la bicicleta elèctrica com a opció per al turisme de ciutat. Es consideren aspectes com la facilitat d’ús del vehicle, necessitats infraestructurals, idoneïtat dels itineraris, ampliació de nous àmbits turístics (distància- temps), costos, dificultats en la mobilitat per ciutat, tecnologia de suport al guiatge i l’impacte de la contaminació per vehicles.

lectures 12063 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


56%44%
Vots 78 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetes
rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2016
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone