Dimecres, 18 de gener de 2017 14:57 h


El PSC reclama un pacte de tots els partits per acabar amb el desdoblament de l'N-II Una quinzena de joves de Salt sense feina podran treballar a la ciutat alemanya de Lingen
publicitat

Finalitza la suspensió del Tractat de Schengen un cop acomiadada la cimera del BCE

La policia espanyola ha denegat l'entrada a l'Estat de 56 persones i n'ha detingut a 31
Més de 400 policies controlaven els accessos © ACN

ACN - La Jonquera doble fletxa Alt Empordà, La Selva doble fletxa Dissabte, 5.5.2012. 10:11 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

Aquest dissabte a la mitjanit ha finalitzat la suspensió del Tractat de Schengen amb motiu de la reunió del consell executiu del Banc Central Europeu (BCE) que s'ha celebrat del 2 al 4 de maig a Barcelona. Durant la setmana que ha durat la suspensió del tractat, la policia espanyola ha denegat l'entrada a l'Estat de 56 persones i ha detingut 31 persones, segons les últimes dades facilitades. La decisió de recuperar els controls fronterers temporalment es va prendre a instàncies del conseller d'Interior, Felip Puig, amb l'objectiu de detectar "antisistema violents" que vulguin entrar a l'Estat amb motiu de la trobada del BCE.


etiqueta cimera, Schengen, suspensió,
Durant una setmana, des de dissabte passat a la mitjanit, s'han restablert els controls fronterers amb França, s'han reforçat els passos fronterers de la Jonquera, Portbou, Puigcerdà, Camprodon, Les i Canfranc i s'han incrementat els controls als aeroports del Prat i de Girona. El Tractat de Schengen estableix que la lliure circulació de persones pel continent es pot veure temporalment interrompuda en un cas d'"una sèrie amenaça a l'ordre públic o a la seguretat interior".

En set dies, segons les últimes dades facilitades pel ministeri, s'han detingut 31 persones que tenien causes pendents amb la justícia espanyola i s'ha denegat l'entrada a 56 persones més per incomplir els requisits que s'exigeixen per creuar la frontera administrativa o bé per ser considerats sospitoses de suposar un risc per l'odre públic, com el cas d'una parella de nacionalitat alemanya que pretenia accedir portant líquids inflamables i màscares d''Anonymous'. Fins a 374.939 persones han estat controlades a l'entrada de l'Estat per prop de 1.300 efectius policials als passos fronterers i a les fronteres aèries dels aeroports de Barcelona i Girona.

En el dispositiu hi han participat agents de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres especialitzats en la detecció de documents falsos, que han comptat amb mitjans tècnics específics per analitzar diferents tipus de documentació personal.

Les fronteres es van restablir a petició de Felip Puig. En una carta que va enviar al Secretari d'Estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, Puig aconsellava iniciar les revisions a partir del 23 d'abril, dia en què va començar el dispositiu de seguretat previst. En la missiva, el conseller considerava "necessari" que el Ministeri fes les "gestions oportunes" per aplicar l'article 23 del reglament 562/2006 del Parlament Europeu, que preveu el restabliment dels controls fronterers en aquests casos.

lectures 4086 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


58%43%
Vots 80 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetespublicitat

rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2017
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone