Dijous, 8 de desembre de 2016 08:49 h


L’escola Carme Guasch de Figueres disposarà el curs vinent de dos nous mòduls Anxoves de l'Escala vol potenciar les vendes a Espanya i començar a exportar a Àsia
publicitat

ERC també s'oposa a la renovació dels partits judicials

Capdevila demanarà que s’elabori un pla d’inversions per a la implementació de les noves tecnologies als jutjats catalans
La diputada d'ERC, Carme Capdevila (arxiu)

ARAGIRONA.CAT - Ripoll doble fletxa Baix Empordà, La Selva, Ripollès doble fletxa Divendres, 11.5.2012. 02:00 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

La diputada d’ERC, Carme Capdevila, presentarà una proposta de resolució per instar al Govern a què s’oposi a la proposta de modificació del mapa de partits judicials que es proposa en el document inicial de bases per a una nova demarcació judicial. La proposta pretén reduir de 431 a 200 els partits judicials existents. Per la diputada, "qualsevol projecte de millora de la justícia ha de ser una qüestió de prioritat, però aquesta proposta que ara s’ha elaborat conté alguns punts que no són acceptables des del punt de vista dels usuaris de la justícia". Capdevila ha explicat que ni el mateix document amaga que el desavantatge que suposaria tota aquesta reorganització és el deteriorament de l’accés geogràfic a la justícia.


etiqueta Carme Capdevila, oposició, partits judicials,
Un exemple és la possibilitat que s’apunta que els jutjats de Santa Coloma de Farners perdin l’àmbit penal i que aquest passi als de Girona. "Això suposaria desplaçar tots els usuaris de l’àmbit penal a aquesta ciutat amb el greuge que això significaria", ha dit la independentista.
 
En tot moment al document es parla d’agilització a partir de l’adaptació de l’administració de justícia a les noves tecnologies, facilitant i agilitzant els tràmits a la ciutadania. Per Esquerra, precisament aquesta possibilitat entra en contradicció amb les raons que es volen donar per a eliminar partits judicials, ja que l’aplicació de les noves tecnologies és un factor determinant per fer necessària la modificació física dels Partits Judicials.
 
Capdevila també, en la proposta de resolució, demana que es presenti un pla d’inversions per a la implementació de les noves tecnologies als jutjats catalans. "Això és l’element clau per a la millora de la justícia al segle XXI. Cal que el departament de Justícia posi tots els mitjans tècnics i econòmics per a fer possible la màxima eficiència amb l’aplicació de les noves tecnologies i no es pot caure en l’error d’eliminar la proximitat física d’aquesta amb els ciutadans".
 
ERC presentarà una bateria de preguntes, mocions als ajuntaments de les comarques afectades (Ripollès, Selva i Baix Empordà) i una Proposició no de Llei al Congrés dels diputats.

lectures 3114 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


56%44%
Vots 78 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetes
rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2016
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone