Dimecres, 18 de gener de 2017 14:57 h


L'iniciador del #novullpagar fa una marxa a peu des d'Anglès fins a la seu d'Abertis a Barcelona Justícia tanca el centre de menors de Girona
publicitat

Girona tindrà els primer estudis universitaris de l'Estat sobre música avançada i so

El grau, que s'impartirà a l'Espai Marfà, arrenca amb 30 places i el darrer curs es farà a l'estranger
L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director del grau, Carles Reixach © ACN

TANIA TAPIA - ACN - Girona doble fletxa Gironès doble fletxa Dimecres, 16.5.2012. 18:32 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Girona disposarà a partir del curs vinent dels primers estudis universitari de l'Estat en música avançada i so. La titulació serà privada i s'estan fent els passos per aconseguir l'oficialització per part de la Universitat Oberta de Catalunya o de la UdG. El primer curs arrenca amb 30 places i la matrícula serà de 3.850 euros per a un total de 600 hores lectives per curs. Professional de primer nivell vindran a fer classes magistrals i està previst que el darrer curs de la titulació s'imparteixi en alguna universitat europea. Les classes es faran a l'Espai Marfà, condicionat amb box d'assaig, estudis de producció i aules. El director del grau, Carles Reixach, assegura que hi ha demanda.

etiqueta Girona, Grau, música avançada, so,
Els estudis s'impartiran des de la nova Escola de Música Avançada i So (EUMES) i les matriculacions ja estan obertes. Segons ha explicat el director, Carles Reixach, els estudis volen donar un "reconeixement" a aquelles persones que, fins ara, de manera amateur o autodidacta es dediquen a les músiques modernes. La voluntat és donar una formació integral per tal que els alumnes surtin de l'escola sabent compondre, enregistrar, produir i postproduir música -ja sigui per a cinema, ràdio, publicitat, discogràfiques o videojocs- amb mitjans digitals.

Segons ha detallat Reixach, la base de la formació serà amb metodologies digitals, tot i que també s'explicarà als alumnes com crear i produir música i sonoritzacions a través de metodologies analògiques. A més, també es formarà els alumnes per saber autoproduir-se la música, distribuir-la i fer el seu propi manegament.

El darrer curs, de moment a l'estranger

Els estudis arrenquen l'any vinent amb una trentena de places que Reixach confia que ompliran. Fins al moment, no hi ha cap universitat estatal que ofereixi aquests estudis. Girona serà la primera en fer-ho però de manera privada. Segons ha explicat, estan treballant amb la UOC i la UdG -a través de l'ERAM- per poder oficialitzar els estudis. Com que aquest procediment pot durar diversos anys, la fórmula per tal que els estudis siguin reconeguts passa per fer algun conveni amb una universitat estrangera.

Per això, les primeres promocions hauran de cursar el quart curs a una universitat europea -on aquests estudis sí estiguin reconeguts- i, d'aquesta manera, aconseguir un títol oficial. El conveni està a punt de tancar-se i Reixach no ha volgut desvetllar quina universitat pot ser l'escollida. No obstant això, ha avançat que Alemanya i Gran Bretanya són els països més potents en aquest àmbit.

Amb la col·laboració de l'ajuntament

Els estudis neixen amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona que, a través d'un conveni per al primer any, aporta 60.000 euros i cedeix els espais de la Marfà on es faran les classes. Aquesta antiga fàbrica tèxtil ha estat recentment reformada i, al darrer pis, està condicionada amb box d'assaig i amb estudis de gravació.

L'alcalde, Carles Puigdemont, ha destacat que Girona "s'avança" i aposta per una nova opció de formació per als més joves. "Hi ha molta inquietud a Girona per al món de la música electrònica i d'avantguarda, fins ara aquests joves ho fan de manera clandestina però amb aquests estudis els volem donar una nova sortida professional", ha destacat Puigdemont, que reconeix que el projecte ha despertat interès entre les primeres espases d'aquesta nova música i que pot atraure alumnes també de la Catalunya del Nord.

A banda dels estudis universitaris, EUMES també oferirà cursos intensius. Per a una i altra activitat compta amb la col·laboració de les "primeres espases" en la música avançada. Segons ha indicat Reixach, seran a Girona per fer classes magistrals Darren Price (Underworld), Phil Hartnoll (Orbital), discjòqueis de Flaix FM i de discoteques com Amnesia (Eivissa) i Florida 135 (Fraga), entre d'altres.

lectures 14303 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


58%43%
Vots 80 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetespublicitat

rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2017
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone