Dijous, 8 de desembre de 2016 08:48 h


Abertis xifra en poc més de 3.000 els vehicles que avui han fet un #novullpagar Detingut l'amo d'un bar per simular que el van atracar, ferir i lligar al magatzem
publicitat

Centenars de vehicles participen del segon #novullpagar a Girona Sud

La sortida ha quedat col·lapsada durant una hora i mitja · S'han viscut alguns moments de tensió entre manifestants i usuaris de la via
En aquesta imatge es poden veure prop de mig centenar de vehicles dirigint-se al pagament manual © M. Estarriola

Marc Estarriola - Salt doble fletxa Gironès doble fletxa Diumenge, 20.5.2012. 13:32 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Centenars de vehicles han passat sense pagar pel peatge de Girona Sud aquest migdia deixant la sortida completament col·lapsada durant el període d'una hora i mitja. Malgrat les limitacions per part d'Abertis, que havia acordonat la zona per evitar l'entrada de periodistes i curiosos, unes cent persones s'han aplegat a l'altre banda de l'autopista per cridar consignes en contra de la concessionària i a favor de la independència de Catalunya. Cap al final de la protesta s'han viscut alguns moments de tensió quan alguns vehicles que no han participat del #novullpagar han increpat als manifestants i aquests s'hi han encarat.

etiqueta #novullpagar, 20 de maig, Girona Sud,
Una hora i mitja és el temps que el peatge de Girona Sud ha estat envaït per centenars de vehicles que aquest migdia han acudit per fer un massiu #novullpagar. A falta de les dades oficials de la concessionària Abertis que lliurarà a dos quarts de nou del vespre, sembla ser que aquesta convocatòria ha superat la del passat 1 de maig. A diferència d'aleshores l'empresa no ha aixecat les barreres com sí ho va fer transcorreguts quinze minuts i ha procedit a apuntar-se el número de matrícula i model de tots els vehicles que no han volgut pagar el peatge. Els conductors han superat el peatge fent sonar el clàxon acompanyats per cartells de la campanya #novullpagar, estelades, senyeres i símbols de les formacions polítiques que donen suport al moviment (Solidaritat Catalana, CUP, Iniciativa per Catalunya-Verds i Reagrupament).

L'Agustí, un dels usuaris que avui ha passat sense pagar, ha explicat que la seva acció és per queixar-se que "a la resta de l'Estat pràcticament enlloc es paga peatge i aquí sí mentre que ja estan tots amortitzats", ha dit. Amb tot, el diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Toni Strubell, ha explicat que "els objectius és posar fi a aquesta farsa on l'empresa Abertis ens aplica un monopoli a les autopistes que significa que els transportistes, taxistes, turistes i treballadors ha de pagar molt més per arribar a la seva destinació que no pas en altres punts d'Espanya. Hem de posar fi a aquesta broma que porta anys existint", ha dit l'independentista.

A l'exterior de l'autopista s'hi han tornat a aplegar poc més de cent persones amb banderes independentistes i de diverses formacions polítiques que han encoratjat amb crits a tots els conductors que passessin sense pagar malgrat el dispositiu preparat per Abertis que els prohibia estar allà. Cap al final de la concentració s'han viscut moments de tensió quan alguns conductors han increpat als manifestants, especialment quan un d'ells s'ha aturat per insultar les persones que allà es trobaven cridant consignes en contra de la concessionària. Ràpidament un grup d'agents dels Mossos d'Esquadra han separat els manifestants amb els ocupants del vehicle per evitar que arribessin a les mans.


Un segon incident s'ha registrat quan un vehicle ha quedat avariat just abans de superar el peatge. Treballadors d'Abertis i agents dels Mossos d'Esquadra han treballat per retirar el turisme i apartar-lo en un dels vorals de l'autopista. La grua no ha pogut arribar fins a la sortida del peatge per emportar-se el cotxe fins passada una hora degut a les importants retencions que s'han registrat a Girona Sud.

Per la seva banda, la plataforma ciutadana 'Prou Peatges' ha emès un comunicat on ha qualificat com a "èxit" aquesta segona convocatòria assegurant que "milers de vehicles han col·lapsat els peatges de Martorell, Vilassar, Girona Sud, Mollet i Garraf. En alguns casos fins i tot afirmen que s'han aixecat les barreres per deixar passar els vehicles sense apuntar-se la matrícula.

Visita la galeria d'imatges

lectures 12802 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


56%44%
Vots 78 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetes
rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2016
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone