Dimecres, 18 de gener de 2017 14:57 h


Divuit anys i mig de presó per apallissar la companya i matar-la a cops d'escombra Un figuerenc denuncia el web dels Mossos per delatar sospitosos al sortir la seva foto
publicitat

La pressió de la PAH aplaça el desnonament d'una família amb tres fills a Massanes

La plataforma vol pactar amb el banc la dació en pagament i que els permetin quedar-se a la casa pagant un lloguer social
Membres de la PAH davant la casa després de saber que el desnonament havia quedat ajornat © ACN

Marina López - ACN - Massanes doble fletxa La Selva doble fletxa Dimecres, 23.5.2012. 18:28 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

La pressió de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha aconseguit aplaçar el desnonament d'una família amb tres fills de Massanes (Selva) fixat per aquest dimecres. En Jordi Sánchez i la Ralina Lyudmilova van comprar la casa de 44 metres quadrats amb una hipoteca de 219.000 euros a pagar en 40 anys. Segons Sánchez, alguns mesos la quota de la hipoteca va arribar a ser de 1.300 euros. Fa quatre anys, ell es va quedar sense feina i van començar a deixar de pagar. "Era o pagar o menjar", ha explicat Lyudmilova. La voluntat de la PAH és negociar amb el banc perquè es quedi la propietat a canvi de condonar el deute i, a més, que permeti a la família quedar-se a la casa a canvi d'un lloguer social.

etiqueta aturat, desnonament, Massanes, PAH,
En Jordi Sánchez i la Ralina Lyudmilova van comprar una casa a la urbanització Riu Clar de Massanes ara fa vuit anys. Tot i que la quota de la hipoteca era elevada, en alguns mesos va arribar als 1.300 euros, van pagar sempre fins que fa quatre anys en Jordi es va quedar sense feina. Treballava a la indústria química però des que va anar a l'atur no ha trobat cap altra feina. Ella treballava de forma intermitent tres mesos l'any en una casa de colònies però aquesta feina també s'ha esgotat i no tenen més ingressos que la paga de 423 que en Jordi cobra cada mes.

Amb aquests ingressos, explica Ralina, va arribar un moment en què van haver de decidir entre intentar pagar el que podien o alimentar els seus tres fills, que tenen 13, 7 i un any. "Per intentar trobar feina vam marxar a Granollers, d'on és el meu home, però les coses no ens van anar bé", ha explicat Ralina que detalla que durant un temps van tancar la casa per intentar trobar una altra sortida a una ciutat però que no ho van aconseguir.

Quan van tornar a la casa de Massanes, just el dia de l'aniversari d'en Jordi, el 29 de febrer, va picar a la porta una comitiva judicial que deia que anava a executar un desnonament. "No havíem rebut cap paper perquè no hi érem, quan vam dir que no marxaven van decidir posposar-lo perquè hi havia nens petits", ha rememorat la parella. Llavors, tot i que asseguren que van intentar negociar amb el banc, Unicaja, els van fixar una nova data per al desnonament que era aquest dimecres a la 1 del migdia.

Segons en Jordi, el banc els va proposar quedar-se a la casa en règim de lloguer pagant 300 euros al més però sense rebaixar ni condonar el deute que tenen contret amb l'entitat. Aquesta proposta és "inacceptable" per a la PAH, segons ha explicat la seva portaveu Marta Afuera. Segons Afuera, una vegada el banc ha vist que la parella està recolzada per la plataforma han accedit a negociar i, per això, han permès ajornar el desnonament d'aquest dimecres. Afuera ha afirmat que l'objectiu és aconseguir la dació en pagament i que la família es pugui quedar a la casa pagant un lloguer social baix perquè sinó "no tenen enlloc on anar".

lectures 5344 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


58%43%
Vots 80 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetespublicitat

rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2017
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone