Dijous, 18 de setembre de 2014 19:41 h


publicitat


'Operació Garzón contra l'independentisme català' s'estrenarà dissabte que ve a Olot

L'acte inclourà un homenatge als independentistes que van ser detinguts i torturats l'any 92
El documental s'estrenarà enmig d'un ampli programa d'activitats © ACN

ACN - Olot doble fletxa Garrotxa doble fletxa Dissabte, 2.6.2012. 20:01 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

El documental 'Operació Garzón contra l'independentisme català' impulsat per Llibertat.cat i Zeba Produccions s'estrenarà dissabte que ve 9 de juny al Teatre Principal d'Olot. Serà en un acte organitzat per l'Assemblea de l'Esquerra Independentista de la Garrotxa (AEIG) i Maulets que durarà tot el dia i inclourà, com a aspecte destacat, un homenatge als independentistes que van ser detinguts l'any 92 per la seva suposada pertinença a Terra Lliure i que van ser torturats i encausats en un sumari dirigit pel jutge Baltasar Garzón. L'acte comptarà amb la presència de diferents personalitats i artistes convidats. El documental que aborda aquests fets ha estat finançat a través del micromecenatge.

etiqueta documental, estrena, Olot, Operación Garzón

L'homenatge als encausats i la projecció en primícia del documental tindrà lloc al Teatre Principal d'Olot a partir de les set de la tarda. Segons han explicat els organitzadors, l'acte comptarà amb la presència de diferents personalitats i artistes convidats que faran el seu particular homenatge als detinguts, mitjançant la lectura de poemes, la interpretació de cançons i l'exposició de la seva visió dels fets. Bona part dels homenatjats seran presents a l'acte.

Tot i així, l'AEIG i Maulets han previst una jornada plena d'activitats com ara la celebració d'un dinar popular amb actuacions musicals al passeig de la Muralla. Les activitats previstes començaran a dos quarts de dues del migdia amb una demostració de la Colla Bastonera Picadits de Vilassar de Mar, un dinar popular i les actuacions musicals de Marta Rius i Marcel Caselles. Una vegada finalitzades les activitats la carrer, l'acte continuarà al teatre.

D'altra banda, també s'homenatjarà el difunt advocat Sebastià Salelles, que va denunciar les tortures al Tribunal d'Estrasburg i es va encarregar de la defensa dels joves independentistes detinguts.

Les entrades per l'acte al teatre es poden adquirir al preu simbòlic de tres euros a través del Telentrada. El documental, produït pel portal independentista Llibertat.cat i la productora Zeba Produccions, repassa l'onada repressiva del 92 a través de les veus dels independentistes encausats i represaliats i fa una cronologia de les detencions i denúncies de tortura.

lectures 12156 lectures

comments powered by Disqus
publicitat

publicitat
publicitat


publicitat
publicitatpublicitat

Les notícies més llegidesenquestesAgenda cultural
Tots els actes     Enviar un acte

Els actes mostrats correponen a l'Agenda Cultural de la Generalitat de Catalunya. Quan enviïs un acte, s'enviarà al servei de l'agenda cultural per la seva validació.
llibresetiquetespublicitat
publicitatrss

facebook

twitter

© AraGirona, 2014
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone