Dijous, 8 de desembre de 2016 08:49 h


L'Ajuntament de Girona rep per primer cop el projecte de soterrament del tren Alerta per fortes tempestes aquest diumenge arreu de Catalunya
publicitat

'Operació Garzón contra l'independentisme català' s'estrenarà dissabte que ve a Olot

L'acte inclourà un homenatge als independentistes que van ser detinguts i torturats l'any 92
El documental s'estrenarà enmig d'un ampli programa d'activitats © ACN

ACN - Olot doble fletxa Garrotxa doble fletxa Dissabte, 2.6.2012. 20:01 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

El documental 'Operació Garzón contra l'independentisme català' impulsat per Llibertat.cat i Zeba Produccions s'estrenarà dissabte que ve 9 de juny al Teatre Principal d'Olot. Serà en un acte organitzat per l'Assemblea de l'Esquerra Independentista de la Garrotxa (AEIG) i Maulets que durarà tot el dia i inclourà, com a aspecte destacat, un homenatge als independentistes que van ser detinguts l'any 92 per la seva suposada pertinença a Terra Lliure i que van ser torturats i encausats en un sumari dirigit pel jutge Baltasar Garzón. L'acte comptarà amb la presència de diferents personalitats i artistes convidats. El documental que aborda aquests fets ha estat finançat a través del micromecenatge.

etiqueta documental, estrena, Olot, Operación Garzón,
L'homenatge als encausats i la projecció en primícia del documental tindrà lloc al Teatre Principal d'Olot a partir de les set de la tarda. Segons han explicat els organitzadors, l'acte comptarà amb la presència de diferents personalitats i artistes convidats que faran el seu particular homenatge als detinguts, mitjançant la lectura de poemes, la interpretació de cançons i l'exposició de la seva visió dels fets. Bona part dels homenatjats seran presents a l'acte.

Tot i així, l'AEIG i Maulets han previst una jornada plena d'activitats com ara la celebració d'un dinar popular amb actuacions musicals al passeig de la Muralla. Les activitats previstes començaran a dos quarts de dues del migdia amb una demostració de la Colla Bastonera Picadits de Vilassar de Mar, un dinar popular i les actuacions musicals de Marta Rius i Marcel Caselles. Una vegada finalitzades les activitats la carrer, l'acte continuarà al teatre.

D'altra banda, també s'homenatjarà el difunt advocat Sebastià Salelles, que va denunciar les tortures al Tribunal d'Estrasburg i es va encarregar de la defensa dels joves independentistes detinguts.

Les entrades per l'acte al teatre es poden adquirir al preu simbòlic de tres euros a través del Telentrada. El documental, produït pel portal independentista Llibertat.cat i la productora Zeba Produccions, repassa l'onada repressiva del 92 a través de les veus dels independentistes encausats i represaliats i fa una cronologia de les detencions i denúncies de tortura.

lectures 13562 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


56%44%
Vots 78 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetes
rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2016
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone