Dijous, 26 de maig de 2016 20:19 h


Vila (CiU) veu la represa d'obres a l'N-II com una farsa del PP aprofitant les eleccions Extreuen 4 tones de runa i 200 quilos de roba, pintura i olis dels marges del riu Daró
publicitat

Uns 200 veïns de la Selva reivindiquen el desdoblament de l'N-II

Uns 200 veïns de la Selva reivindiquen el desdoblament de l'N-II
Unes 200 persones han tallat el transit durant un quart d'hora © ACN

Nerea Guisasola - ACN - Caldes de Malavella doble fletxa La Selva doble fletxa Dissabte, 17.11.2012. 15:17 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

Uns 200 veïns de Vidreres, Sils, Caldes de Malavella i Maçanet (Selva) organitzats per la plataforma N-II, s'han manifestat aquest dissabte i han tallat la circulació de lac carretera al seu pas per la urbanització Tourist Club al llindar entre els municipis de Caldes de Malavella i Sils. Els manifestants han demanat al govern estatal el desdoblament d'aquesta via al seu pas per les comarques gironines i han denunciat l'alta taxa de mortalitat i perillositat que suposa aquesta carretera. Segons les dades aportades per l'entitat, en el que portem d'any s'han registrat 100 accidents, 12 morts i en el tram de Maçanet a Caldes 14 persones han perdut la vida des de que es van aturar les obres l'any 2009.


etiqueta 25N, desdoblament, manifestació, N-II, obres, veïns
L'acte reivindicatiu, organitzat per diversos ciutadans de quatre municipis de la comarca de la Selva, ha començat amb una concentració a les onze del matí davant de la urbanització Tourist Club, al terme municipal de Caldes de Malavella. Posteriorment, els manifestants acompanyats de grallers, grups de música i geganters, han començat una marxa per una via paral·lela a l'N-II fins que han accedit a la carretera i han tallat la circulació durant un quart d'hora.

Inicialment, els manifestants tenien previst realitzar una marxa lenta per l'N-II des de l'altura del circuit de karts 'Multipistes' de Sils fins a l'encreuament de l'N-II amb la sortida de Caldes de Malavella però els Mossos d'Esquadra van prohibir aquesta proposta al·legant que podria suposar un perill per la seguretat dels conductors que circulen per aquesta carretera. No obstant això, després de negociar amb el cos policial, els manifestants han pogut accedir fins aquesta via i han tallat la circulació durant més de quinze minuts. Una acció que ha comportat retencions al vial, fet que ha obligat als agents a desviar la circulació per carreteres secundàries.

Alta taxa de mortalitat

Aquesta mobilització ciutadana tenia l'objectiu de sensibilitzar a la població sobre el mal estat en què es troba l'N-II al seu pas per les comarques gironines, denunciar l'alta taxa de mortalitat d'aquesta carretera, que aquest any ja ha registrat 100 accidents i 12 morts. "Estem farts d'aquesta situació, per més que ara veiem algunes màquines treballant en el terreny no ens creiem res perquè hem patit molts anys un estat d'abandonament total", ha assegurat el portaveu de la Plataforma N-II, Xavier Julià. Segons les dades aportades per l'entitat, la manca d'inversions del govern estatal ja s'ha convertit en una "presa de pèl".

"Fa 17 anys que es va aprovar el projecte de desdoblament només s'han desdoblat 6 quilòmetres i 700 metres dels 100 quilòmetres que hi ha", ha assenyalat el portaveu. La plataforma han denunciat que des del 2008 i fins ara, el govern estatal ha pressupostat 50 MEUR que, segons l'entitat, no s'han executat. A més, afirmen que des fa quatre anys -quan es van abandonar les obres de desdoblament del tram entre Caldes de Malavella i Maçanet perquè l'empresa va fer fallida-, han mort 14 persones en aquest tram de carretera.

Els manifestants han mostrat diversos cartells i una pancarta gegant on es podia llegir 'Volem sobreviure a la N-II' i han cantat diversos lemes com: 'L'estat ha abandonat els veïns de la Selva', 'Indignació per l'N-II' i 'Independència'. En aquest sentit, en el manifest final, la plataforma ha ressaltat que "l'estat actual de la carretera és un exemple flagrant del maltractament que l'estat infringeix als ciutadans de Catalunya" i assegura que "l'estat espanyol no garanteix els drets ni la seguretat dels ciutadans". Per aquest motiu, l'entitat ha volgut llançar un missatge al Govern i demanar que "prengui les mesures necessàries" per acabar amb aquest "malson".

En un principi, el govern espanyor ha pressupostat enguany 35,8 MEUR per obres i projectes a l'N-II, la meitat dels quals van al tram entre Sils i Caldes de Malavella. A més, el Ministeri de Foment va adjudicar aquest octubre a l'empresa Acciona les obres de desdoblament de 6,6 quilòmetres del tram entre Sils i Caldes per 32,4 MEUR. No obstant això, l'Estat ha abandonat els projectes d'ampliació de carrils del tram entre Tordera i Maçanet de la Selva i també del tram nord tot i que té previst destinar diverses partides d'entre 2 i 3 MEUR per a obres de condicionament i millores de la seguretat viària. "Els veïns d'aquesta zona som afortunats de poder comptar aquest any amb inversions però, a banda d'això, el més important és que l'N-II estigui desdoblada totalment", ha conclòs el portaveu de la Plataforma N-II.

lectures 4908 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més
publicitat


Les notícies més llegidesenquestes
Consideres oportú fer un concert de campanes de 45 minuts aquesta nit a Girona?


33%67%
Vots 118 vots   Comentaris 0


Agenda cultural
Tots els actes     Enviar un acte

Els actes mostrats correponen a l'Agenda Cultural de la Generalitat de Catalunya. Quan enviïs un acte, s'enviarà al servei de l'agenda cultural per la seva validació.
publicitat
etiquetespublicitat


publicitatrss

facebook

twitter

© AraGirona, 2016
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone