Dimecres, 18 de gener de 2017 14:59 h


Els arbres de Nadal, un producte a l'alça L'Associació Girona Animalista vol mediar per evitar sancions per conflictes amb animals
publicitat

La Cambra de Palamós reclama que el port pugui operar com a espai Schengen d'una vegada

Xavier Ribera valora positivament el compromís del ministre de l'Interior per trobar una "solució transitòria"
Un creuer aturat al port de Palamós (Baix Empordà)

ACN - Palamós doble fletxa Diumenge, 18.11.2012. 17:00 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

La Cambra de Comerç de Palamós veu amb bons ulls la proposta del ministre de lInterior, Jorge Fernández Díaz, de trobar una "solució transitòria" perquè Palamós (Baix Empordà) pugui operar com a port Schengen. "Si el ministre ha agafat el compromís personal, benvingut sigui, però nosaltres demanem una solució definitiva per resoldre aquest tema", ha ressaltat el president de la Cambra, Xavier Ribera. Segons el president, el port compleix amb els requisits i necessitats per operar com a espai Schengen i compta amb el suport de Ports de la Generalitat en cas que s'hagin de realitzar algunes inversions. "Potenciar Palamós és una aposta per la competitivitat de les comarques gironines", ha destacat.

etiqueta Cambra de Comerç de Palamós, espai Schengen, petició,
Aquest passat dissabte, durant una visita a Palamós acompanyat pel cap de llista del PP per Girona, Enric Millo, el ministre d'Interior va assegurar que tenia "un compromís personal" i que es comprometia a trobar una "solució transitòria" perquè aquest port de la comarca del Baix Empordà pogués operar com a espai Schengen aquest estiu. Tot i que va destacar que es tractava d'un moment complicat a nivell europeu per aconseguir l'autorització, el ministre es va mostrar ferm davant la possibilitat que Palamós rebi creuers de fora de l'UE.

Davant aquest compromís, la Cambra de Comerç de Palamós ha valorat positivament les paraules de Jorge Fernández Díaz. Amb tot, ha ressaltat que l'objectiu de l'entitat és trobar una "solució definitiva" a aquesta problemàtica. "El port de Palamós compleix els requisits i les necessitats que calen perquè pugui rebre passatgers de fora de la UE", ha assegurat Ribera.

Segons el president de la Cambra de Comerç de Palamós, ja fa anys que el port funciona amb "solucions provisionals". "De moment, ja estem recollint informació per enviar-la al ministeri d'Interior, al Govern i a Ports de la Generalitat mostrant que l'espai Schengen és possible", ha ressaltat Ribera. D'altra banda, el president destaca que compten amb el suport del Govern per realitzar les inversions necessàries perquè el port pugui atraure tota mena de creuers. "No crec que facin falta molts canvis perquè el port ja disposa d'un codi de seguretat internacional, control de policia i, per tant, les instal·lacions podrien ser homologades", ha assenyalat Ribera.

La reclamació que Palamós pugui rebre visitants d'arreu no és nova i s'arrossega des de fa anys. Des de la Cambra de Comerç d'aquesta població, ressalten que el canvi suposaria un actiu clau econòmic per a totes les comarques gironines. "Apostar pel port és apostar per millorar la competitivitat de la demarcació", ha assegurat el president de la Cambra.

lectures 2559 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


58%43%
Vots 80 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetespublicitat

rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2017
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone