Dijous, 8 de desembre de 2016 08:48 h


La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya inicia avui el camí a la seva internacionalització Michael Nyman i Valery Gergiev passaran aquest 2013 per l'Auditori de Girona
publicitat

Els russos i francesos que compren habitatges fan disparar preus a Roses, Blanes i Lloret

Per primer cop, Girona ciutat ja no lidera el rànquing de vendes
Un edifici en construcció © ACN

ACN - Girona doble fletxa Gironès, La Selva, Pla de l'Estany, Garrotxa, Alt Empordà, Baix Empordà, Ripollès doble fletxa Divendres, 30.11.2012. 16:35 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

Els russos i francesos que compren segones residències a la Costa Brava han fet que, durant el darrer mig any, els preus de l'habitatge s'hagin disparat a les millors zones de ciutats com Roses, Blanes i Lloret de Mar. Aquesta és una de les conclusions del XXVè Estudi de Preus de Mercat, que elaboren conjuntament el Gremi de Promotors i Constructors i els API. L'informe també recull com, per primer cop, Girona ciutat ja no lidera el rànquing de vendes d'habitatges a la demarcació, i que Figueres -on hi ha més estoc d'invenuts- li ha passat al davant. D'altra banda, els lloguers continuen la tendència a la baixa i concentren la majoria de les operacions que es fan al sector (gairebé 3 de cada 4).

etiqueta Costa Brava, disparen, francesos, pisos, preus, russos, venda,








Els estrangers que aposten per comprar segones residències a la Costa Brava han fet incrementar els preus en determinades poblacions del litoral. Tant a l'Alt Empordà com a la Selva, les preferències de francesos (en el primer cas) i de russos (en el segon) per adquirir-hi cases i apartaments han revitalitzat el mercat immobiliari a les millors zones de municipis com Roses, Blanes i Lloret de Mar.

De fet, només cal donar un cop d'ull a l'estudi del Gremi de Promotors i els API per veure quins han estat, durant el darrer mig any, aquests augments. Així, els preus de cases i pisos a Roses s'han enfilat un 6,5%; a Lloret, un 13%, i a Blanes, aquest percentatge ha arribat a situar-se fins al 28,5%.

El secretari del Gremi de Promotors i Constructors, Josep Donés, assegura que els estrangers saben què vénen a buscar. "Un ciutadà rus, francès o fins i tot alemany, quan ve a comprar ja sap que la Costa Brava no és el mateix que Almeria; per tant, quan es jubili i hi vingui a viure, es trobarà amb una zona amable i amb serveis de luxe", ha concretat Donés.

El secretari, però, també admet que, tot i les "potencialitats" que té el litoral gironí, cal millorar alguns dèficits. "Per exemple, en el cas dels russos, seria clau que l'aeroport tingués connexions correctes amb aquest país", concreta Josep Donés.

A més de posar de relleu aquesta revifalla del mercat immobiliari a la Costa Brava, l'estudi que avui ha fet públic el sector també conclou que els preus de l'obra nova, en general, continuen baixant. En el darrer any, a Girona mateix, el preu d'un pis nou en un barri mitjà ha baixat un 24,7% (el preu del metre quadrat volta els 2.000 euros). En el cas de la segona mà, el percentatge de davallada es troba en un 31,3%.

Girona deixa de liderar vendes

El Gremi de Promotors i els API també han explicat que, per primer cop, Girona ciutat ha deixat de ser el lloc de la demarcació on es venen més pisos. Ara, li ha passat per davant la capital de l'Alt Empordà, Figueres. El secretari del Gremi, Josep Donés, ho justifica per la falta d'estoc que hi ha a Girona.

"Girona ja no és la ciutat que ven més pisos, perquè no té l'estoc adequat per a fer-ho", ha concretat Donés. I hi ha afegit: "Per contra, Figueres encara té més invenuts, i per això es manté".

Per últim, pel què fa al mercat del lloguer, aquí els preus també segueixen una tendència a la baixa. El cas més paradigmàtic és Olot on, durant el darrer mig any, els arrendaments han baixat entre un 7 i un 11% (per a pisos d'entre dos i quatre habitacions).

Aquesta tònica es dóna en la majoria de casos, tot i que no en tots. I és que, en llocs de costa com ara Roses o Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), els preus dels lloguers han augmentat entre un 3 i un 11%.

lectures 5415 lectures







comments powered by Disqus
publicitat

publicitat






publicitat




publicitat




publicitat





Llegir més


publicitat




Les notícies més llegides



enquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


56%



44%




Vots 78 vots   Comentaris 0




publicitat


etiquetes




rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2016
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone