Dimecres, 18 de gener de 2017 14:58 h


Mor un conductor a l'N-II a Capmany després de xocar contra un camió El Girona FC goleja i dormirà segon
publicitat

La Principal de la Bisbal condensa 125 anys d'història a l'Auditori de Barcelona

La formació ha celebrat l'aniversari convidant la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona a participar en el concert
La Principal de la Bisbal ha actuat a L'Auditori per commemorar 125 anys d'història © ACN

ACN - La Bisbal d'Empordà doble fletxa Baix Empordà doble fletxa Dissabte, 23.3.2013. 20:27 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant

etiqueta 125è aniversari, Auditori, Barcelona, concert, La Principal de la Bisbal,
L'Auditori ha acollit aquest dissabte a la tarda el concert de commemoració del 125è aniversari de La Principal de la Bisbal, una cobla nascuda l'any 1988 que va participar decisivament en el procés de divulgació de la sardana durant la Renaixença. El director de la formació, Francesc Casassú, ha composat una de les dues peces que s'han estrenat en el marc d'aquest concert, 'Notes de quadern

Fantasia rocambolesca a l'Empordà de Pla'. L'altra novetat ha estat 'La llegenda de bruel de Castelló d'Empúries', composada pel tible solista, Marc Timón, membre de la Cobla Sant Jordi- Ciutat de Barcelona, formació convidada perquè donés inici a la celebració amb una actuació de vint minuts. La Principal de la Bisbal va ser fundada l'any 1888 coincidint amb l'època en què la sardana començava a expansionar-se per tot el territori, en plena Renaixença. Proclamada com 'La Dansa Nacional de Catalunya', la cobla bisbalenca va participar decisivament en el procés de divulgació de la sardana, des de l'Empordà a tot el país.

La formació ha ofert aquest dissabte "un dels millors concerts de cobla" que es poden veure avui dia, en paraules del director de la cobla empordanesa, Francesc Casassú, durant la presentació del concert aquesta setmana a Barcelona.

Casassú és l'autor d'una de les dues peces que la cobla ha estrenat en el concert d'aquest vespre, que commemora els seus 125 anys d'història. Es tracta de la peça 'Notes de quadern. Fantasia rocambolesca a l'Empordà de Pla'.

La segona composició estrenada avui és obra del jove compositor i tible solista de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, Marc Timón. Porta per títol 'La llegenda de bruel de Castelló d'Empúries' i està formada per tres moviments que apel·len una llegenda vinculada a la vila natal de Timón, Castelló d'Empúries.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assistit al concert de celebració dels 125 anys de La Principal de la Bisbal. El seu departament ha col·laborat en la realització d'aquest concert, juntament amb L'Auditori de Barcelona i la Federació Sardanista de Catalunya.

lectures 6216 lecturescomments powered by Disqus
publicitat

publicitat


publicitat
publicitat
publicitat

Llegir més


publicitat
Les notícies més llegidesenquestes
Per què no has votat aquest 26-J?


58%43%
Vots 80 vots   Comentaris 0
publicitat


etiquetespublicitat

rss

facebook

twitter

© AraGirona, 2017
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa d'AraGirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraGirona


Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone